Individuele begeleiding

Gespecialiseerde Thuisbegeleiding

De gespecialiseerde thuisbegeleider ondersteunt de zorgvrager ambulant op alle 7 levensgebieden* en legt verbindingen hiertussen. Samen onderzoeken we de hulpvraag en stellen daar aansluitend doelen en acties aan vast in een ondersteuningsplan. Ook wel een plan van aanpak genoemd. De begeleiding zal altijd gericht zijn om een zo optimaal mogelijk zelfstandig leven te leiden op het gebied van wonen, zelfzorg, aangaan en onderhouden van sociale contacten, fysieke gezondheid en de mentale gezondheid. Belangrijk is dat iemand zelfstandig, maar met ondersteuning, de juiste keuzes kan maken en acties kan uitvoeren. We vinden het van groot belang dat je dit zelf kan uitvoeren, maar gedurende dit proces, van punt A naar punt B, lopen wij ten alle tijden naast jou.

*Met de 7 levensgebieden refereren we naar:
zingeving, wonen, financiën, sociale relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid en werk & activiteiten.

verbindingen

Brain Blocks

Daarnaast passen we Brain Blocks als psycho-educatie toe voor jou en je omgeving, zodat autisme beter begrepen kan worden. Deze methode gebruiken we ook als hulpmiddel om je te kunnen uitdrukken wanneer dit niet altijd met woorden lukt. Via Brain Blocks leer je het verschil tussen een “brein met autisme” en een “brein zonder autisme”.

Iedereen weet zelf het beste wat hij voelt en ervaart en voor iedereen is dit net een beetje anders. Bij Brain Blocks staan de ervaringen van de cliënt centraal. De in Brain Blocks geschoolde begeleider of behandelaar kijkt steeds welkestappen er nodig zijn om tot meer inzicht en vaardigheden te komen.” (bron: https://www.brainblocks.com/informatie/over-brain-blocks/ )

brain blocks