Cursusaanbod

Herstellen doe je zelf

Met de cursus ‘Herstellen doe je zelf’ leer je hoe je zelf actief je eigen herstel kan ondersteunen. Hiermee krijg je handvaten om zelfredzaam te zijn in je eigen leven en dit ook zo kan houden. Denkend aan dagelijkse uitdagingen door een psychologische belemmering, zelfstandig wonen en onderhouden van je eigen netwerk. Het is een resultaat gerichte cursus die jou significant hoger laat scoren op empowerment, hoop en (zelf)vertrouwen.

De cursus bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten, geleid door twee cursusleiders die zelf ervaringskundig zijn en de cursus gevolgd hebben. Er worden thema’s besproken die op herstel gericht zijn; de persoonlijke betekenis van herstel, wensen voor de toekomst, doelen stellen, maatschappelijke participatie, rollen in het dagelijks leven, persoonlijke waarden, sociale steun uit je directe omgeving, hulpbronnen, empowerment en assertiviteit.

(bron: Cursus ‘Herstellen doe je Zelf’ – Kenniscentrum PhrenosKenniscentrum Phrenos)

Mentale gezondheid
Vera
Vera Petruska, Cursusleidster Herstellen doe je zelf

Voor aanmeldingen kun je contact opnemen met 0646169969 of timothy@meisenzorg.nl. Startdatum 2023 verschijnt binnenkort op de website en via facebook.